Algemene Voorwaarden

Je hebt een ondernemingsplan gemaakt en wilt nu je onderneming starten. Heb je Algemene Voorwaarden nodig? In de Algemene Voorwaarden (ander woord hiervoor is leverings- en betalingsvoorwaarden) regel je de beroepsaansprakelijkheid. Veel branches hebben eigen Algemene Voorwaarden. Wil je weten welke voorwaarden voor jouw bedrijf gelden, kijk dan op www.ondernemersplein.nl/ondernemen/management-en-organisatie/contracten-en-algemene-voorwaarden/algemene-voorwaarden, of kijk op websites van bedrijven in jouw branche.

Let op: neem deze voorwaarden niet klakkeloos over. Er staan vaak domme fouten in en die kunnen je veel geld kosten. Werk met voorwaarden die gecontroleerd zijn door een jurist. Kijk op www.keizersgracht.nl of www.050legal.nl en zie hoe je dat op een goedkope manier kunt regelen. Werk je met de Algemene Voorwaarden van dienstverlening? Deze kun je gratis downloaden op onze site (downloads). Je hoeft dan enkel de bedrijfsnaam aan te passen.

Let op: de Hoge Raad heeft in 2012 in een uitspraak bepaald dat een enkele verwijzing naar de Algemene Voorwaarden onvoldoende is. Zorg ervoor dat je klant de Algemene Voorwaarden ontvangt vóór hij zijn handtekening zet. Verwijzen naar bijvoorbeeld je site op het internet vindt de rechter onvoldoende. Andersom, als je klant bent, sta je sterk met deze uitspraak als je geen voorwaarden ontvangen hebt, óf niet op tijd ontvangen hebt.