E-book ondernemingsplan

e book ondernemingsplanInformatie
Dit E-book ondernemingsplan leidt je stap voor stap door alle onderdelen die belangrijk zijn voor een gedegen ondernemingsplan en geeft je antwoord op veel vragen. Met dit handboek ben je in staat om een goed doordacht plan te maken met een bijbehorend financieel plan. Bovendien ontvang je bij dit e-book ook gratis sjablonen in Word en Excel. Dit ondernemingsplan is geschikt voor presentatie aan financiers. Wil je dat wij het plan voor je controleren en eventuele verbeterpunten doorgeven om meer kans te hebben op financiering? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Voor wie
Je hebt een bedrijf gestart of wilt een plan maken om na te gaan of je nog succesvoller kunt ondernemen. Of je wilt een bedrijf starten en wilt onderzoeken of dit haalbaar is. Misschien heb je financiering nodig en vereist de kredietverstrekker een gedegen ondernemingsplan/financieringsplan. Of je hebt financiering nodig voor uitbreidingsfinancieringen en hebt hiervoor een gedegen plan nodig. Dit gratis E-book met bijbehorende sjablonen voor een ondernemingsplan zijn hiervoor geschikt.
Hoeveel tijd kost het?
Een ondernemingsplan maken kost tijd. Je onderzoekt je markt en doelgroepen, bepaalt je strategie en brengt alle marketingaspecten goed in kaart. Pas dan kun je het financieel plan maken. Het ligt er een beetje aan hoe omvangrijk je bedrijf is, maar reken minimaal op 24 uur. Sommige ondernemers laten een ander het plan maken. Daar is niets mis mee, als je zelf precies weet hoe de vork in de steel zit. Jij moet je verhaal kunnen doen (‘pitchen’) voor eventuele financiers en die prikken een luchtballon vlug door.

Jouw voordeel
Ben je in staat om zelfstandig een boek door te werken en kun je goed omgaan met Word en Excel, dan is dit een prachtig gratis boek en plan voor je. Heb je hulp nodig, dan kun je altijd bij ons terecht. Het spreek vanzelf dat ons advies, of onze begeleiding niet gratis is.
 

E-book bedrijfscommunicatie voor ondernemers

e book communicatieDit dossier is voor ondernemers die hun bedrijfscommunicatie een kwaliteitsimpuls willen geven. Het bied je handvatten om die kwaliteitsverbetering te realiseren.

Informatie
We beantwoorden vragen als: Hoe maak ik een goede offerte? Wanneer stuur ik een opdrachtbevestiging en wat hoort erin te staan? Hoe schrijf ik een goede brief, of e-mailbericht? Kan ik een overeenkomst zomaar opsturen naar de klant, of moet er een brief bij? Hoe maak ik een goede factuur en aan welke regels moet die factuur voldoen? Wanneer stuur ik een betalingsherinnering of een aanmaning en wanneer geef ik een vordering uit handen? Wat doe ik met een klacht? Wat doe ik als de vader van een van mijn klanten overlijdt, of mijn klant een baby krijgt? Hoe is mijn mondelinge communicatie en past mijn uitstraling bij mijn bedrijf? Bij het handboek ontvang je digitale voorbeelden die je geheel kunt aanpassen aan jouw bedrijf.

Voor wie
Dit dossier is voor de ondernemer die van kwaliteit houdt. De ondernemer die wil dat zijn bedrijf een professionele uitstraling heeft. Het is geschikt voor ondernemers die geen moeite hebben met zelfstandig lesstof doornemen en uitvoeren. Bovendien is het handig als je kunt omgaan met MS WORD en MS Excel. Ben jij een ondernemer die graag zelf alles uitzoekt en zich graag zelf alles eigen maakt? Dan is dit praktische dossier geschikt voor jou. Vind je dat niet zo gemakkelijk? Wil je liever individuele begeleiding in jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons inhuren om je op weg te helpen in je eigen bedrijf! We komen langs in je bedrijf, maar we geven ook begeleiding via skype gesprekken.

Hoeveel tijd kost het?
Dat is afhankelijk van waaraan je behoefte hebt. Je kunt het per onderdeel bestuderen, maar wil je het hele dossier bestuderen, dan kost het je gemiddeld 1,5 uur. De sjablonen aanpassen aan jouw bedrijf hoeft niet veel tijd te kosten als je werkt met voorbedrukt briefpapier. Verstuur je veel documenten digitaal, dan heb je enkel een goed logo nodig als jpg.bestand. Je past eenmalig alle documenten aan en slaat ze op als nieuwe sjablonen. De tijd die het je kost is afhankelijk van het aantal documenten dat je standaard in je bedrijf gebruikt.

Jouw voordeel
Dit dossier leert je goed communiceren en corresponderen met je klanten. Je maakt één keer alle bedrijfsdocumenten die nodig zijn in je bedrijf en kunt deze steeds weer als sjabloon opnieuw gebruiken. Dit is een enorme tijdbesparing. Het dossier is ook een naslagwerk en ……niet onbelangrijk……. draagt bij aan de professionele uitstraling van je bedrijf.

Download gratis het e-book "Bedrijfscommunicatie voor ondernemers"

E-book tijdbeheer voor ondernemers

e book tijdsbeheerInformatie

Dit dossier is voor (startende) ondernemers die behoefte hebben aan richtlijnen over de planning van hun tijd. Sommige ondernemers starten bijvoorbeeld hun bedrijf naast een baan in loondienst. Anderen zijn al een aantal jaren arbeidsongeschikt, of zijn werkloos en moeten weer wennen aan een gestructureerde dagindeling. Sommige ondernemers lopen te hard van stapel en werken zich meteen over de kop, terwijl anderen de bedrijfsactiviteiten als een hobby zien die ze erbij doen. Ze besteden dan te weinig tijd aan het bedrijf.

Aan de hand van dit dossier houd je eerst je tijdbesteding bij, analyseert die, bekijkt de oorzaken van afwijkingen en tijdverspilling. Met deze reële gegevens leer je plannen en je agenda beheren.

Voor wie
Dit dossier is geschikt voor die ondernemer die ontevreden is over de tijd die hij aan zijn bedrijf besteedt. Ook is het geschikt voor de ondernemer die vindt dat zijn bedrijf niet voldoende oplevert. Misschien moet hij wel zijn werkzaamheden anders indelen, zoals bijvoorbeeld meer tijd besteden aan klanten werven. Ook voor dit dossier geldt: ben je je bewust van de tijdbesteding vanaf de start van je bedrijf en ken je je valkuilen, dan heb je hiervan de rest van je bedrijfsloopbaan profijt! Het is geschikt voor mensen die geen moeite hebben met zelfstandig lesstof doornemen en uitvoeren. Het is bestemd voor ondernemers die kritisch naar hun tijdbesteding willen kijken en openstaan voor verandering. Ben jij een ondernemer die graag zelf alles uitzoekt en zich graag zelf alles eigen maakt? Dan is dit dossier geschikt voor jou. Vind je dat niet zo gemakkelijk? Wil je liever individuele begeleiding in jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons per uur inhuren om je op weg te helpen in je eigen bedrijf!

Hoeveel tijd kost het?
Gemiddeld kost het ondernemers 1,5 tot 2 uur om het boek door te nemen. Daarnaast moet je een week je tijdbesteding bijhouden en daarna analyseren.

Jouw voordeel
Met dit dossier krijg je inzicht in je tijdbesteding, waardoor je de bedrijfstijd efficiënter en effectiever zult gebruiken. Een eenmalige tijdinvestering levert je jarenlang plezier op!

Download E-book tijdbeheer voor ondernemers

 

E-book archiveren voor ondernemers

e book archiveren

Met dit dossier leer je om vanaf de start van je bedrijf structuur aan te brengen in het fysieke en digitale archief van je bedrijf.

Informatie
Je leert hoe lang je zakelijke stukken moet bewaren voor de belastingdienst en wát je moet bewaren. Om niet om te komen in de hoeveelheid informatie, krijg je handige tips & trucs. Ook behandelen we eventuele stapels op je bureau en een efficiënte indeling van je kasten. Je leert hoe je een klantenbestand kunt bijhouden, hoe je een urenregistratie en een kilometerregistratie bijhoudt. Moet jij je uren verantwoorden aan je opdrachtgever? Dan zit er voor jou ook een handige tijd- & activiteitenverantwoording bij dit dossier. Ook vind je in dit dossier tips en adviezen over veilig digitaal ondernemen. Bij dit dossier ontvang je digitale voorbeelden die je geheel kunt aanpassen aan jouw bedrijf.

Voor wie
Dit dossier is geschikt voor elke ondernemer. Jij wilt toch ook na jaren nog documenten kunnen terugvinden, zowel fysiek als digitaal? Met dit dossier leer je vanaf het begin structuur aan te brengen in al je documenten, zowel fysiek als digitaal. Dit dossier bevordert de efficiency en effectiviteit in je bedrijf. Het is geschikt voor mensen die geen moeite hebben met zelfstandig lesstof doornemen en uitvoeren. Bovendien is het handig als je kunt omgaan met MS WORD en MS Excel. Ben jij een ondernemer die graag zelf alles uitzoekt en zich graag zelf alles eigen maakt? Dan is dit dossier geschikt voor jou. Vind je dat niet zo gemakkelijk? Wil je liever individuele begeleiding in jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons per uur inhuren om je op weg te helpen in je eigen bedrijf!

Hoeveel tijd kost het?
Gemiddeld kost het ondernemers 1,5 tot 3 uur om het boek door te nemen. Je kunt de sjablonen zo toepassen in je bedrijf.

Jouw voordeel
Met dit dossier stroomlijn je de administratieve organisatie van je bedrijf. Een eenmalige tijdinvestering levert je jarenlang plezier op!

Download gratis het e-book "Archiveren voor ondernemers"